Név: Andro (Aláírva) · Dátum: 2018.08.17 11:28:41 · Ehhez a fejezethez: Under the surface

Hali!


Húha, nem semmi fejezet volt. Végre fény derült valamire Grace múltjából. Mibe lefogadnék, hogy a gerillák megerőszakolták, akár csoportosan is szegényt. Nem lenne csoda, ha ettől lett volna olyan, amilyen. Végtére is érthető. Ott tartják, megkínozzák, és mivel ugye nő... De ez sok magyarázattal szolgál Grace viselkedésére, és hogy miért nem hajlandó erről beszélni. 


Kuwamba egyébként engem Vietnamra emlékeztet. Őserdő, gerillák, gyerekhadsereg, kegyetlenkedések. A vietnami háború pont ilyen volt. Vajon igazam van?


Nagyon várom a folytatást, mert eléggé felcsigáztál. Főleg, hogy a vidám játék után hirtelen jött a drasztikus váltás. 
Név: Andro (Aláírva) · Dátum: 2018.07.26 20:10:01 · Ehhez a fejezethez: A fight for fun

Halihó!

Imádom ezt a kis hatalmi harcot Ed és Grace között. Olyan zabálnivalóak. Állandóan évődnek, de ez mutatja, hogy kedvelik egymást. Ed meg végre kezd úgy viselkedni, ahogy a korabeli férfiaktól elvárható. Bár nem udvarol, de vannak aranyos megnyilvánulásai. Ez az évődés muris, már csak be kéne vallaniuk az érzéseiket egymásnak. Ja, ahhoz mindketten túl büszkék. XD

Várom a folytatást, mert nagyon jól szórakoztam. XDSzerző válasza::

Szia!

Egyikk sem olyan egyszerű, hogy csak úgy bevalljon bármilyen érzést... :D 

Na, a következő fejezetekben érkeznek végre némi válaszok! Remélem, tetszeni fog :)

Köszönöm szépen a kritikád és örülök, hogy eddig tetszik! 
Név: Andro (Aláírva) · Dátum: 2018.07.11 15:29:49 · Ehhez a fejezethez: One old friend

Hali!


Ha-ha! Végre Grace is zavarban van egy kicsit. Azért égő lehet ilyen cikis sztorikat hallgatni, bár én szoktam élvezni, ha nem én vagyok a szenvedő alany. XD

Hatalmas a fejezet, örülök, hogy a srácok ellátogattak Dublich-ba, Zale pedig egy igazi üde színfolt a karakterek között. És végre megismertük Grace nem morcos arcát is. 

Ed és Grace édesek, ahogy egymás vérét szívják. Mondom, hogy az ég is egymásnak szánta őket. XD

Nagyon várom a folytatást! *.*Szerző válasza::

Szia!

Nagyon örülök, hogy tetszett! Igyekeztem egy kicsit vidámabb hangvételűre venni a figurát... Aztán most jönnek majd az igazi nyalánkságok ;)

Köszönöm szépen a kritikád! :)
Név: Andro (Aláírva) · Dátum: 2018.06.19 09:27:01 · Ehhez a fejezethez: Behind

Halihó!


Hú, érdemes volt várni a fejezetre, mert még jobban megkavartad a dolgokat. Ed és Grace veszekedése fenomenális, főleg, hogy Ed meggondolatlannak nevezi a nőt. Holott Ed sem a türelem szobra, és pont úgy nem akar elfogadni soha segítséget, mint Grace. Az ég is egymásnak szánta őket. Mellesleg én sosem szerettem az Ed-Winry párost (Winryt valamiért mindig utáltam), szerintem Grace megfelelőbb partner Ed számára. Legalább nem vagdos hozzá csavarkulcsokat. XD

Ez a kuwambai dolog valóban érdekes, kíváncsi vagyok, mi történhetett. Al meg természetes, hogy aggódik a bátyja miatt, elvégre Ed tényleg nem önmaga. Szerelmes a drágám, csak még önmagának sem meri bevallani. Meg hát... ki tudja, mit művelt Grace, amiről nem akar beszélni. Grace pedig remek karakter, kívülről hűvös és magabiztos, de valójában csak egy rettegő, kissé önbizalomhiányos nő, aki igyekszik megvédeni, aki számára fontos. 

Most már jó lenne némi magyarázat, mert ennyi kérdés már rosszat tesz az én kis szívemnek. A végén úgy belebonyolódunk az eseményekbe, hogy még te sem fogod tudni kibogozni őket. ^^

Mindent összevetve, nagyon várom a folytatást, akármikor is jöjjön. Én türelmes vagyok. :)Szerző válasza::

Szia!

Jaj, nagyon örülök, hogy tetszett :D Igyekszem nagyon, hogy megtalálja a zsák a foltját... XD

Ígérem, most már hamarosan tényleg jönnek a válaszok! Grace személyiségének megértéséhez legalábbis érkezni fog némi segítség ;) Meg persze hamarosan a többi kérdésre is igyekszem választ adni!

Köszönöm szépen a kritikád! :)
Név: Andro (Aláírva) · Dátum: 2018.06.11 21:52:00 · Ehhez a fejezethez: On separate ways

Halihó!

 

Nagyon izgalmas fejezet volt, tuti, hogy Grace nem halt meg. Kíváncsi vagyok, ki tört be a lakásba és mit akar valójában Axel. Már ha így hívják egyáltalán. Sűrűsödnek a problémák, és nemcsak Ed és Grace szerelmi érzései között. Alice és Al pedig még mindig nagyon cukik. Várom a folytatást! :)Szerző válasza::

Szia!

Hát igen, főszereplők (még) nem halhatnak meg... Egyre nagyobb katyvaszt csinálok, lassan ideje lesz néhány szálat kibogozni XD

Örülök, hogy tetszett és köszönöm szépen a kritikádat! 

 
Név: Andro (Aláírva) · Dátum: 2018.05.06 19:07:08 · Ehhez a fejezethez: Split up

Hali!


Imádom a fejezetet! Ed és Grace... egyik sem vallaná be, hogy bele van zúgva a másikba, mint maci a málnabokorba. Olyan édesek, ahogy folyton cívódnak, miközben meg odáig vannak egymásért. Alice meg enyhén szólva is naiv kislány, Al meg ismeri a bátyját, hogy ne nyüsztesse folyton. Mondjuk Ed néha tényleg tapintatlanul bunkó tud lenni. A fájdalomcsillapító + kávé meg nem a legjobb párosítás, jobb, ha Ed ezzel tisztába jön. 

Várom a folytatást! :)Szerző válasza::

Szia! 

Hát igen, szép is, amikor utálod és szereted a másikat XD De majd lassan letisztázódnak a dolgok... 

Másnaposságra csak a sírva-nyüszítve, mélységes önsajnálatba süppedős összegömbölyödést ismerem, de az nem illet volna a történetbe XD

Örülök, hogy tetszett és köszönöm a kritikád! :)
Név: Andro (Aláírva) · Dátum: 2018.04.12 17:08:04 · Ehhez a fejezethez: Train wreck

Halihó!


Remek fejezet volt, mint mindig. Nagyon jól adod a karaktereket, az újak pedig ügyesen belesimulnak az eredetiek közé. Ed és Grace édes páros lennének, és tutira éreznek valamit egymás iránt, ami nem a whisky hatása. Kíváncsi vagyok, mi az, amit Grace tett, vagy nem tett, de gondolom, idővel kiderül. 

És Ed tud táncolni? Ki gondolta volna? Havoc és Breda reakciója meg lehengerlő volt. Percekig vigyorogtam rajta. ^^Szerző válasza::

Szia!

Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett :)

Már nem kell sok, hogy előkerüljenek a csontvázak a szekrényből ;)

Köszönöm a kritikád!
Név: Andro (Aláírva) · Dátum: 2018.03.31 19:06:11 · Ehhez a fejezethez: Senator

Halihó!


Hú, megörültem az új fejezetnek, és remek lett, nagyon tetszik. Kiválóan szövöd a történetet, és kíváncsi vagyok, hogy mi történt pontosan Grace és Reiner között. Tuti nem csak afféle cicaharc volt két nő között. Ed meg szerintem szerelmes Grace-be, ez elég egyértelmű, és a nőnek sem közömbös az Acél alkimista. Al és Alice is édesek együtt. És Ed, meg a bálok... Én is tervezek hasonlóan "kellemes" élményt Ednek a ficemben. 

Már nagyon várom a folytatást, akármikor is érkezzen. Szerző válasza::

Szia!

Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett :)

Szép lassan majd mindegy csontvár előkerül a szekrényből ;)

Köszönöm a kritikád!
Név: Andro (Aláírva) · Dátum: 2018.03.04 19:00:12 · Ehhez a fejezethez: Audition

Halihó!


Hú, remek fejezet lett, bár nem lett túl mozgalmas. És nyugi, tudom milyen az, amikor nincs ideje az embernek írni. Türelmesen tudok várni. Azért kíváncsi vagyok erre a bálra, bár érthető, hogy Ed nem rajong túlságosan az ilyesmiért. Tuti ő meg Grace-szel, Al meg Alice-szel. Muris lenne. Szerző válasza::

Szia!

Hát igen, a cselekmény szempontjából valóban nem volt az, de majd később fontos lesz :)

Túl vagyok (talán) a nyűgös dolgaimon, remélhetőleg a jövőben több szabadidőm lesz...

Köszönöm a kritikád! :)
Név: Andro (Aláírva) · Dátum: 2018.02.15 09:20:43 · Ehhez a fejezethez: Equalists

Hali!


Úgy érzem, Mordrake nem egészen az, akinek kiadja magát. Mintha egy Dante 2.0 lenne, aki pont úgy megvezeti az embereket, ahogy a nő tette Envyékkel anno a kő miatt. Szerintem tutira alkimista, és a saját céljaira akarja felhasználni az Egyenlőségieket. Még azt is megkockáztatnám, hogy a Bölcsek kövét keresi, és a Kapuról is tud. De ez csak megérzés, lehet, hogy tévedek. Mindenesetre gyanús a Kapu emlegetése, szerintem ez csak álca. Tutira világuralmi tervei vannak.


Ed és Grace meg milyen jól kijönnek egymással, főleg, amikor nem piszkálják egymást. Mellesleg Ednek volt elég baja azután, hogy visszatértek, a politika meg valszeg sosem érdekelte igazán. 


Kíváncsi vagyok, mit hozol ki a történetből, mert nagyon izgulok. Remélem, minél előbb olvashatom a folytatást. Mellesleg kár, hogy ilyen kicsi az olvasottsága a ficednek és senki más nem ír rá kritikát. Megérdemelnéd. :)Szerző válasza::

Szia!

Hát, a teljes végkifejlet még nekem is csak körvonalaiban van meg, szóval én is várom, mi lesz ebből XD

Igyekszem az írással, de sajnos eléggé összejöttek itthon a dolgok, lakásfelújítás/munkaváltás... Kb. egy percem sincs, hogy géphez üljek :( Minden esetre igyekszem!

Köszönöm szépen a kritikád, örülök, hogy tetszett! :)
Név: Andro (Aláírva) · Dátum: 2018.02.07 08:56:21 · Ehhez a fejezethez: In the dark

Hali!


Jó kis fejezet volt. Szerintem Grace és Ed nem közömbösek egymás iránt, akárhogy is próbálják titkolni. És Grace-nek tetszett, amit látott. Hm... félmeztelen Ed... Nos, igen, Eden van mit nézni. ^^


Kíváncsi vagyok, mit talál a kis páros, és hogy Al és Alice is mire jutnak. Ezek az Egyenlőségiek veszélyesnek tűnnek, jobb lesz velük vigyázni, úgy érzem. És úgy sejtem, a kis robbantós alkimistának köze lehet Kimblee-hez, vagy akár máshoz is a hadseregben. Amúgy Ed el szokta változtatni a külsejét, bár így is necces lett volna. Meg hát Grace-nek kell a segítsége, akárhogy is tagadja. Ezeket az ég is egymásnak teremtette. Szerző válasza::

Szia!

Örülök, hogy tetszett :) Egy félmeztelen Edwardot én is elnézegetnék XD

Szépen, lassan, majd mindent a maga idejében... Helyére fognak kerülni a kirakós darabkák ;)

Köszönöm szépen a kritikád!
Név: Andro (Aláírva) · Dátum: 2018.01.30 17:47:30 · Ehhez a fejezethez: Spy

Halihó!

Ismét izgalmas fejezet volt, kíváncsi vagyok, ki akart bejutni a házba. Grace és Ed között kezd engedni a hűvös viszony, bár szemmel láthatóan szinte örömmel piszkálják egymást. Al és Alice meg nagyon édesek együtt. Simán shippelem őket. :)

Grace végre megnyílt Ednek, ami nagy lépés lehetett tőle. Kíváncsi vagyok, hová ment. Ed meg alapvetően nagyon jószívűl, de igazi zseniként kissé öntelt és előbb jár a szája, mint hogy gondolkodna. Utólag persze azért mindig átértékeli a dolgokat. A kis csapat meg szép lassan kezd összeszokni. Már nagyon várom, mire bukkannak. *.*Szerző válasza::

Szia!

Örülök, hogy tetszett :) Szép lassan alakulnak majd a dolgok ;)

Köszönöm szépen a kritikád!
Név: Andro (Aláírva) · Dátum: 2018.01.21 11:30:14 · Ehhez a fejezethez: Je me tiens seur de ce dont plus j'ay doubte

Hali!

 

Hú, ez aztán jó kis fejezet volt. Amúgy mit jelent a cím? Sajnos nem tudok franciául. 

Kíváncsi vagyok, mit találnak a koordinátákon, és miért kellett a lányoknak külön élniük. Itt én valami nagyon nagy titkot szimatolok. Grace meg végre emberként viselkedik, nem egy jégcsapként. Bár Ed néha lehetne vele kedvesebb, de hát akkor Ed nem önmaga lenne. Nagyon várom a folytatást, mert remek a történet. Kár, hogy nem kap nagyobb figyelmet és több kritikát. Pedig megérdemelné. :)Szerző válasza::

Szia!

A fejezet címe Jean Robertet Ballade c. művének egy részlete, melynek fordítását a szereplők megtalálták. Vagyis egy része a cím, "Croire ne puis cela que je scay bien - Je me tiens seur de ce dont plus j'ay double" = "Mit jól tudok, azt hinnem nem szabad - bizonyosságom egy marad: a kétely". Baranyi Ferenc fodítását felhasználva. Az én francia tudásom is már berozsdásodott XD

Nagyon örülök, hogy tetszett a fejezet és köszönöm szépen a kritikádat! :)
Név: Andro (Aláírva) · Dátum: 2018.01.11 10:30:47 · Ehhez a fejezethez: Home

Hali!


Remek fejezet volt, Ed és Grace nagyon hasonlítanak egymásra, mindketten hamar felkapják a vizet. Tetszik, ahogy veszekednek, és ahogy szemmel láthatóan ki nem állhatják egymást. Bár lesz ez még szerintem másképp is. Al és Alice is aranyosak, és nem tudom megállni, hogy valahányszor Alice-t olvasom, ne az én karakterem jutna eszembe. 


Kíváncsi vagyok, mit találnak a házban, és hová ment Grace. Jó volt az a beszélgetés Ed és Grace között a családról és a szülőkről. Úgy érzem, mintha kicsit közelebb kerültek volna egymáshoz. 


Jó a fogalmazásod, gördülékeny, nem zökkenek ki a gondolatmeneteidből, bár néha kihagysz egy-egy névelőt, de nem annyira zavaró. Egyébként West City helyett nyugodtan írhatnál Nyugati Várost, ahogy Fullmetal Alchemist helyett is lehetne Acél alkimista. Oké, én is angol felirattal nézem az animét, meg eredeti hanggal, de a magyar elnevezések szerintem mindenkinek megkönnyítenék a dolgát. Főleg, ha valaki csak magyarul nézte az animét. De ez csak egy javaslat. Szerző válasza::

Szia!

Örülök, hogy tetszett!

Őszintén szólva, az angol kifejezések használata fel sem tűnt nekem. Egy olyan cégnél dolgozom, ahol csak angolul kommunkálunk, így eszembe sem jutott, hogy pár szó bárkinek is zavaró lehet. Minden esetre, a jövőben figyelek majd, hogy mellékeljek fordítást a biztonság kedvéért :) 

Köszönöm szépen a kritikád!
Név: Andro (Aláírva) · Dátum: 2018.01.03 19:45:16 · Ehhez a fejezethez: New task

Hali!

Jó kis fejezet volt, és kíváncsivá tettél, mi az a "kincs", amit mindenki hajkurász Alice-éknél. Ed meg egészen kedves volt a maga módján. Érdekesen alakulnak az események, kíváncsian várom, mit hozol ki belőle. Csak így tovább, mert eddig rendkívül izgalmas a történet! *.*


Egyébként utánaolvastam, és Arakawa-sensei írta, hogy az amestriszi katonai törvények értelmében két tiszt nem házasodhat össze. A mangában és animében ezért lehetett Riza és Roy egy pár. Bár gondolom Roy Führerként módosított a szabályzaton. Vagy rá nem érvényes ez a kitétel. :)Szerző válasza::

Szia!

Köszönöm a kritikát, örülök, hogy tetszett! :)

(A 2003-as animénél magát a führeri rangot is megszűntették King Bradley után [legalább is ezt olvastam valahol], a későbbi fejezetekben majd lesz erre is magyarázat :) )
Név: Andro (Aláírva) · Dátum: 2017.12.26 17:36:32 · Ehhez a fejezethez: Attack

Halihó!


Nagyon mozgalmas fejezet volt, rettentően izgultam a szereplőkért. Kíváncsi vagyok, ki lehet ez a férfi, mert hogy alkimista, az tuti. És ki Alice? Talán Grace húga? És ezek szerint Ed Grace-t látta a fürdőben, akinek több arca van. Mégsem az az érzelemmentes nő, akinek tűnik. Most sok kérdés kering a fejemben a fejezet után, de bízom benne, hogy mindre választ fogok kapni.


Amúgy az Alice néven elmosolyodtam, mert a Lány a Kapun túlról ficemben így hívják a saját karakteremet. :)


Várom a folytatást, és csak hogy tudd, nagyon fel tudod tüzelni az olvasóidat. Ezt az olvasódat legalábbis egész biztosan. *.*Szerző válasza::

Szia!

Köszönöm szépen a kritikát! Örülök, hogy tetszett! Remélem, a következő fejezet is fog... :)

 
Név: Andro (Aláírva) · Dátum: 2017.12.23 09:56:53 · Ehhez a fejezethez: When I saw you

Halihó!


Húha, érdekes egy fejezet volt, főleg azzal a fehérhajú nővel. Tuti, hogy köze van Grace-hez, és ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy rokonok. Mondjuk nővérek, és ő az oka Grace viselkedésének. Kíváncsi vagyok Grace múltjára, hogy mi is történt, milyen akciókban vett részt, ami miatt titkosították az aktáját. 


Al és Roy megjegyzése meg olyan tipikus arról, hogy Edet egy nő érdekli. Mondjuk ideje lenne már, mert Ed is a huszas éveiben járhat a történeted szerint. És hát Winry meg férjhez ment. Bár igazság szerint Winryt sosem csíptem valami nagyon, nem is hiányzik ő ide. 


Jól bonyolítod a történeted, tetszik és várom, hogy merrefelé haladnak a dolgok. Alig várom a folytatást, már most tűkön ülök érte! *.*Szerző válasza::

Szia!

Hát, a következő fejezetben már ki fog derülni... :D

Örülök, hogy tetszett/tetszik! Köszönöm a kritikát!
Név: Andro (Aláírva) · Dátum: 2017.12.19 09:00:13 · Ehhez a fejezethez: Top secret

Halihó!

Remek fejezet lett, kíváncsi vagyok, mi lehet Grace múltjában, amiért lefokozták és ilyen elutasító mindenkivel szemben. Az Operás jelenetet imádtam, Ed és Grace mint két gyerek. Amúgy az Operát én sem szeretem annyira, de nem is utálom. 

Ed megjegyzése a végén nagyon Edes volt, bár tényleg visszafoghatta volna magát. De hát ő mindig mindent tudni akar. Élvezem a történeted, és kíváncsi vagyok, milyen lesz Idris és pontosan miért is mennek oda Edék. Tuti nem csak egy kellemes túrára. 

A homonculusok kissé hiányoznak azért, úgy értem, nekem nélkülük valahogy nem kerek a történet, de sajnos mind halottak. Főleg Envy hiányzik, de nem rovom fel, amiért nincs jelen a történetben, hiszen ő sajnos elhalálozott a mi világunkban. *szipp szipp* T_T

Várom a folytatást, bármikor jön is! Addig ajánlom a saját történeteimet is, hátha tetszeni fognak. :)Szerző válasza::

Szia! 

Majd mindent a maga idejében... [Az operás jelenet saját elvetemültségen alapult, évekig volt - nem öszentámból! - operabérletem... T_T]

Sajnos homonculusra itt nem sok esély lesz... de jönnek majd helyettük mások :)

A Once-os történetedet elolvastam, csak út közben mobilról, és most átmegyek, mert nagyon tetszett! ^.^
Név: Andro (Aláírva) · Dátum: 2017.12.18 10:58:58 · Ehhez a fejezethez: Ice queen

Hali!

Ez fantasztikusan indul! Imádom az FMA-t, és a te ficed nagyon jó! Remekül átjön az anime hangulata, Ed és Al viselkedése, meg úgy az összes karakter. Érdekes úgy olvasni, hogy Al és Ed már felnőttek, Ed a huszas éveiben jár és még mindig néha gyerekként viselkedik. 

Grace Winter karaktere is érdekes, és szerintem több van benne, mint elsőre tűnik. Kíváncsi leszek, mit hozol ki a történetből, mert így elsőre igen ígéretes. Annak meg módfelett örülök, hogy Winryt nem Eddel hoztad össze. 

Nagyon várom a folytatást, tűkön ülök érte! Ez az egyik legjobb FMA-fic, amit eddig olvastam magyarul, pedig olvastam jó párat már. *.*Szerző válasza::

Szia!

Nagyon örülök, hogy tetszett :) Remélem, később sem okozok csalódást...
You must bejelentkezs (regisztrci) to review.