Lány a Kapun túlról by Andro

Nyomtató


Ismertető:

Fullmetal Alchemist fanfiction, amely a 2003-mas anime alatt játszódik!

Alice Morrison hétköznapi, tizenhat éves lány, aki a mi világunk Londonjában él 2003-ban. Átlagos, visszahúzódó, magányos és mindene a rajzolás. Ám egy nap egy amestrisi kórházban ébred fel. Fogalma sincs, hol van, hogy került oda és egyáltalán, mit is akarnak tőle azok a furcsa fazonok, akik magukat Állami Alkimistáknak nevezik és halálra rémisztik őt. Semmit sem ért, ráadásul még kémnek is hiszik, ám amikor Ed és Al a pártfogásukba veszik, a lány akaratlanul is belekeveredik a Bölcsek Kövéért vívott háborúba. Ő azonban semmi mást nem akar, mint hazajutni. Ugyanakkor, talán több köze van Amestrishez, és a kőhöz, mint elsőre gondolta volna. Különleges képessége pedig nemcsak a hadsereg, de egy másik, bizonyos személy figyelmét is felkelti.

A homonculusok nevei eredetiben maradnak, de azok kedvéért, akik csak magyarul látták az animét, ide írom a neveket:

Envy = Irigy
Lust = Buja
Gluttony = Falánk
Pride = Büszke
Greed = Kapzsi
Sloth = Rest
Wrath = Harag


Korhatár: R [Kritikák - 3] starstarstarstar
Kategóriák: Anime, Anime > Fullmetal Alchemist
Szereplők: Alex Louis Amstrong, Alphonse Elric, Dante, Edward Elric, Envy/Irigy, Frank Archer, Gluttony/Falánk, Greed/Kapzsi (FMA), Heymans Breda, Izumi Curtis, Jean Havoc, Kain Fuery, King Bradley Führer / Büszke (FMA), Lust/Buja, Marthel, Pinako Rockbell, Riza Hawkeye, Rose Tomas, Roy Mustang, saját szereplő(k), Scar/Sebzett, Sheska, Sig Curtis, Sloth/Rest, Solf J. Kimblee, Van Hohenheim, Vato Falman, Winry Rockbell, Wrath/Harag (FMA)
Párosítás: nincs
Figyelmeztetések: Durva nyelvezet, Felkavaró tartalom, Gyilkosság, Szereplő halála
Jellemzők: nincs
Műfaj: Akció/Kaland, Általános, Angst, Dráma, Fantasy, Fluff, Humor, Hurt/Comfort, Misztikus, Romantikus, Sötét, Thriller
Kihívás:
Sorozat: Nincs
Fejezetek: 11 | Befejezett: Nem | Szavak száma: 32198 | Megtekintés: 3210
Feltöltve: 2017.12.19 | Frissítve: 2018.06.19


Megjegyzések a történethez:

A történet részben a 2003-mas animét veszi alapul, és az Ötös Laborban lezajlott események után veszi fel a fonalat. Némileg eltér a történettől, és több minden lesz benne, mint amit az animében láttunk. A történet az anime ismerete nélkül is élvezhető.


1. Első fejezet by Andro [Kritikák - 0] (2611 words)

Elkezdődik a történet, ahol Roy Mustang és csapata egy igen furcsa problémával találják szemben magukat. 


2. Második fejezet by Andro [Kritikák - 0] (2868 words)

Alice magához tér a kómából, és egyből szembesül néhány sokkoló ténnyel, amelyeket elég nehezen emészt meg. Időközben Roy, Riza, Ed és Al megérkeznek a kórházba és beszélnek Dr. Leonarddal.


3. Harmadik fejezet by Andro [Kritikák - 0] (2474 words)

Ed látogatást tesz Alice-nél, és néhány dolgot megtud a lányról, ahogy a lány is róla. Eközben a Parancsnokságon Jean Havoc és a többiek megdöbbentő felfedezést tesznek.


4. Negyedik fejezet by Andro [Kritikák - 0] (2586 words)

Ed az Alice-szel történt látogatáson töpreng, miközben mindenki egy bizonyos, eltűnt tárgyat keres. Alice-nek eközben egy igen különös, és egyben rémisztő látogatója akad.


5. Ötödik fejezet by Andro [Kritikák - 0] (2584 words)

Alice-t felzaklatja King Bradley látogatása, majd néhány nappal később Ed is meglátogatja a lányt. Eközben A Führer egy nem várt látogatót és egy burkolt fenyegetést kap.


6. Hatodik fejezet by Andro [Kritikák - 0] (3118 words)

Ed titkolózik Mustang előtt, aki végül Riza Hawkeye főhadnagy társaságában meglátogatja Alice-t. Ám ez még nem minden, mert a lánynak éjszaka egy igen különleges látogatója akad.


7. Hetedik fejezet by Andro [Kritikák - 1] (3501 words)

Alice-t meglepetés éri, amikor a titokzatos éjszakai látogatás után Ed, Roy és Riza meglátogatják. Ráadásul az éjszakai látogató is megjelenik, Alice pedig megtud egy-két apró dolgot, amik sokkolóan hatnak rá.


8. Nyolcadik fejezet by Andro [Kritikák - 0] (3509 words)

Alice-t kiengedik a kórházból, Ed pedig bemutatja őt Alnak, ami kisebb sokkot okoz a lánynak. Eközben Envy olyan utasítást kap a Mesterétől, ami igazán komoly fejtörést okoz neki.


9. Kilencedik fejezet by Andro [Kritikák - 1] starstarstarstar (2621 words)

Alice-nek hiányzik a családja. Ám egy este váratlan látogatója akad, aki enyhén szólva is kiborítja őt.


10. Tizedik fejezet by Andro [Kritikák - 1] (2833 words)

Ed és Al városnézésre viszik Alice-t, egy kis pihenő alkalmával azonban a lánynak egy újabb ismeretlen ismerőssel gyűlik meg a baja, ami megrémiszti. Ráadásul egy nem várt meglepetés is vár rá, amellyel nem tudja, mit is kezdjen.


11. Tizenegyedik fejezet by Andro [Kritikák - 0] (3493 words)

Alice Ed, Al, Roy Mustang és Riza Hawkeye társaságában ellátogatnak ahhoz a transzmutációs körhöz, amelynél megtalálták a lányt. Alice-nek pedig nem mindennapi élményben lesz része, amelyről fogalma sincs, mit is jelent.