Szerzői név: Andro [Kapcsolat]
Valódi név: Alice Morrison
Tagsági szint: Tag
Regisztrált: 2017.12.15
Weboldal: https://asianmoviesanddoramasblog.wordpress.com/
Beta-reader:

Sziasztok!


Andro vagyok, aki már a harmadik X-et is betöltötte, vidéken él és él-hal a fanficekért. Már nagyon régóta írogatok ide-oda, és gondoltam, ide is feltöltöm az írásaimat. 
Kedvenc animék: Fullmetal Alchemist, Kyou Kara Maou, Dragon Ball (kivéve a GT és a Super), Rozen Maiden, Ayashi no Ceres, Neon Genesis Evangelion, Serial Experiments Lain, Candy Candy, Miyazaki-filmek


Kedvenc sorozat: Once Upon a Time, Sliders, Váratlan utazás, Orphan Black, Buffy a vámpírok réme, Hegylakó


Kedvenc írók: Mark Lawrence, Anthony Ryan, J. R. R. Tolkien, Szabó Magda, Gárdony Géza, Fekete István, Banana Yoshimoto


Kedvenc mangakák: Yuki Kaori, Shimizu Yuki, Arakawa Hiromu, Toriyama Akira, Takeuchi Naoko, Suenobu Keiko


Kedvenc párosítások animékben: Edvy, Yuuram, VegitaXBulma, CandyXTerry


Kedvenc párosítások sorozatban: Rumbelle, EmmaXNeal, ReginaXRobin, BuffyXSpike.
A kedvenc könyveket és filmeket nem írom ide, mert azokkal Dunát lehetne rekeszteni. ^^
Főképpen slasht írok, és leginkább Fullmetal Alchemist, Kyou Kara Maou, Once Upon a Time és Robin Hood a tolvajok fejedelme (az 1991-es Kevin Costneres film) fandomban alkotok. De néha írok hetero párosítással is, ha úgy tartja kedvem.


Kritikák by Andro

Veszteség nélkül by SennaRowen

Korhatár: PG-13 [Kritikák - 5] starstarstarhalf-star
Ismertető:

Cím: Veszteség nélkül
Kategória: Fanfiction
Fandom: Harry Potter
Párosítás: Snarry
Műfaj: Általános, Dráma, Tragédia, Sötét (néhol)
Figyelmeztetés: Spoiler, Alternatív történések, Szereplő halála, Slash
Korhatár: PG-13, aztán NC-17, az erotikus részeknél R-18!
Hossz: Többfejezetes regényre tervezem
Frissítés: Ahogy az időm engedi.

Ismertető:


Harry a nagy csata után elveszíti életcélját és nem tud továbblépni. Ezt még az is beárnyékolja, hogy Dumbledore portréja sem mutat aktivitást. Ráébred arra, hogy mennyire nem is ismeri Pitont, ezért kérdezősködni kezd felőle. Ahogy egyre jobban megismeri a néhai Perselust, a szívében egyre erősebb érzések kezdenek felszínre törni, amit ő maga sem ért. Aztán később Albus segítségével talál módot arra, hogy ismét találkozzon Perselussal, de ehhez Harrynek egy hatalmas döntést kell meghoznia, ami véglegesnek bizonyul. Képes Harry feladni mindazt, amit ez a döntés követel azért, hogy Perselussal lehessen? Ám a dolgok még ennél is nehezebbek. Harrynek talán most lesz a legnagyobb szüksége a és a mardekáros eszére, találékonyságára, elkötelezettségére és a griffendéles bátorságára.


Kategória: Film/Könyv > Harry Potter
Szereplők: Albus Dumbledore, Eileen Prince Piton, Harry Potter, Hermione Granger, James Potter, Lucius Malfoy, Más szerepl?, Minerva McGalagony, Perselus Piton, Peter Pettigrew, Remus Lupin, Ronald Weasley, Sirius Black
Párosítás: Perselus x Harry (Slash)
Figyelmeztetések: Erotikus tartalom, OOC karakter(ek), Slash / Boys Love, Szereplő halála
Jellemzők: OOC
Műfaj: Általános, Dráma, Fantasy, Sötét, Tragédia
Sorozat: Nincs
Kihívások:
Fejezetek: 5 | Befejezett: Nem | Szavak száma: 5420 | Megtekintés: 1149

[Report This]
Feltöltve: 2017.12.15 | Frissítve: 2018.08.08

Kritikus: Andro Aláírva
Dátum: 2017.12.15 Cím: Fejezet 1: Első fejezet - Fehér bánat

Halihó!

 

Bár nem vagyok egy nagy HP-fan, a HarryXPiton történeteket sem igen csípem, de ezzel próbát tettem. És az első fejezetet látva, nem bántam meg. Nagyon jól adod a könyvek hangulatát, és kíváncsi vagyok a fejleményekre. Jó a fogalmazás, bár a fejezet lehetne hosszabb, mert olvastam volna még. Szerző válasza::

Köszönöm, hogy kipróbáltad :) Azt hizsem végre a válasz is működik :) Az első fejezetet mindig rövidre sikerül megírnom :) Köszi a kritikát! :)


Kritikus: Andro Aláírva starstarstar
Dátum: 2017.12.27 Cím: Fejezet 2: Második fejezet - A szív zenéje

Hali!


Nem rossz fejezet, bár nekem egy kissé fura, hogy Harry egyből belezúgott Pitonba most, hogy már tudja róla az igazat. Kissé légből kapott és elkapkodott lett ez a szál. Mintha csak azért írtad volna bele, hogy gyorsan túless rajta, ezért én elég hiteltelennek érzem Harry érzéseit. Szerző válasza::

Ki fog derülni minden, amikor kell :) Köszi a kritikát :)


Kritikus: Andro Aláírva starstarstarhalf-star
Dátum: 2017.12.27 Cím: Fejezet 3: Harmadik fejezet - Menni, vagy maradni?

Hali!


Aranyos fejezet volt, és tudtam, hogy Harry úgyis megy. Nekem kissé összeszedetlennek tűnik a történeted, túl gyorsan ugrálsz ide-oda, néha nem lehet követni a gondolatmeneted. De amúgy nem rossz történet, csak dolgozd ki rendesen.


Három kívánság by Draconus_Diablo

Korhatár: R [Kritikák - 4] starstarstarstarstar
Ismertető:

Befejezett. Slash. EdxEnvy (FMA 2003-as anime) Egykor halálos ellenségek voltak – ma már boldogan élnek egy takaros kis házikóban Resembool határában. Ed éppen hazafelé tart a Központi Városból, azonban megfeledkezik valamiről, aminek nem várt és igencsak súlyos következményei lesznek…

A történetet Andro: Üdv itthon! novellája ihlette, úgyhogy elsősorban neki ajánlanám; másodsorban pedig mindenkinek, aki szereti ezt a párost.

Ed és Envy nálam nem testvérek (nem írok incestet).

Szemszög: Edward E/3

Figyelmeztetések: esetlegesen OOC karakterek, meghintve egy leheletnyi cukorfluffal, némi (egészséges) perverzióval, meg a szokásos humorral.
A jogok teljes mértékben Arakava Hiromu-t illetik, én csak kölcsönvettem a történetből néhány szereplőt és elemet a saját, de legfőképpen mások szórakoztatására.

Jó szórakozást! ;)

"- Nem. Nemnemnemnemnem! Felejtsd el! – rázta a fejét annyira, hogy egészen beleszédült, miközben arcának színe permanens ciklikussággal váltakozott a céklavörös és a halotti sápadt között.
- Nem? Szóval azt mondod, nem? – Envy komótosan átballagott a nappaliba, majd lecövekelt a falra függesztett térkép előtt; ő meg, karján az áttetsző zsákba csomagolt, ruhának csak nagyon nagy jóindulattal nevezhető izével, pár másodperc múltán követte.
- Most úgy konkrétan mit csinálsz? – faggatózott értetlenül.
- Amestris térképét nézegetem – válaszolta baljóslatún.

- Azt látom, hogy Amestris térképét nézegeted, de… Minek nézegeted Amestris térképét?
- Megpróbálom meghatározni, melyik lehet az a település, amelyet a túlnépesedés veszélye a leginkább fenyeget… – suttogta résnyire szűkült szemekkel.
- Ez zsarolás – dohogta bosszúsan, bár bízott benne, hogy a homonculus nem irtana ki emiatt egy komplett várost. Vagy talán mégis…
- Nem. Ez érdekérvényesítés – érkezett a cáfolat egy határozott kinyilatkoztatás formájában. – Megígérted – tette hozzá megdönthetetlen érv gyanánt, mire Ed beletörődően sóhajtott."


Kategória: Anime, Anime > Fullmetal Alchemist
Szereplők: Edward Elric, Envy/Irigy, Roy Mustang
Párosítás: Edward x Envy/Irigy (Slash)
Figyelmeztetések: Durva nyelvezet, Erotikus tartalom, Slash / Boys Love
Jellemzők: AU
Műfaj: Fantasy, Fluff, Humor, Hurt/Comfort, Romantikus
Sorozat: Nincs
Kihívások:
Fejezetek: 4 | Befejezett: igen | Szavak száma: 9970 | Megtekintés: 1260

[Report This]
Feltöltve: 2017.12.15 | Frissítve: 2017.12.22

Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2017.12.15 Cím: Fejezet 1: I. rész

Hali! 

Még mindig imádom ezt a ficedet, ha ezerszer elolvasom, akkor sem tudom megunni. Envy annyira Envy, Ed meg hát... Az ő hibája, hogy elfelejtette a sütit, ami Envynek járt volna, ha már süt-főz-mos-takarít a bébibogyóra. XDSzerző válasza::

Szia! ;) Örülök, hogy még mindig imádod, én is nagyon imádtam írni. (De ezt tudod.) Egyébként igen, Envynek töménytelen mennyiségű süti jár, és nem szép dolog Edtől, hogy elfeledkezett róla. Bár szegénynek sok dolga volt. Envy a rendszerető homonculus (és persze baromi féltékeny úgy konkrétan mindenkire). XD Köszi a véleményt, hamarosan érkezik a második rész is. ;) Üdv: D_D


Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2017.12.22 Cím: Fejezet 2: II. rész

Hali!

Még mindig szakadok a ficeden. Istenem, Envy és az ő nyakatekert észjárása. De legalább nem akarja megölni Edet, vagy más módon ártani neki. Ed meg még nem tudja, mibe is mászott bele. Majdnem megfulladok a röhögéstől, amit próbálok visszafogni. XDSzerző válasza::

Szia! :) Én meg most elröhögtem magam, ahogy felidéztem, hogy Envy elhajította Ed felé azt a kést. Persze nem gyilkossági szándékkal, csupán a miheztartás végett. XD Jaj, és soha nem ártana az ő minimanójának, csak tényleg elég nyakatekert az észjárása. De még mennyire! XD


Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2017.12.22 Cím: Fejezet 3: III. rész

Hali!

Envy igencsak ért ahhoz, hogy játszadozzon mások idegeivel. Ed pedig igenis tud csábítani, ha Envynek tetszett a dolog. A végén meg még mindig besírok, főleg, hogy már tudom, mire is ment ki az egész. XDSzerző válasza::

Szia! :) Jajj, annyira vigyorgok a kommentjeiden, hihetetlenül örülök annak, hogy még sokadik olvasásra is szórakoztató számodra ez a fic. ;) Ednek igazából semmit nem kell tennie ahhoz, hogy Envy számára csábító legyen, csak léteznie, de hát az efféle feladatokkal azért mégiscsak izgalmasabb a dolog. XD


Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2017.12.22 Cím: Fejezet 4: IV. rész

Hali!

Még mindig hatalmas ez az írásod, öröm volt újra végigolvasni és itt vigyorgok közben, mint a vadalma. Azért Envynek nem kis sütnivalója van, Roy meg jobb, ha vigyáz vele! És Envy nem visszataszító és nem szörnyike! Ilyet mondani neki, szégyen-gyalázat! 

Imádom a ficedet, alig várom a folytatását a küldetéseikről. De türelmes vagyok. ^^Szerző válasza::

Szia! :) Hát igen, Envyvel nem árt vigyázni, és ezt most Roy is megtanulhatta. Ha valaha Führer akar lenni, nem húz ujjat egy furfangos homonculusszal, főleg ha azt a bizonyos homonculust Envynek hívják. Amúgy Roy nyilván nem kedveli Envyt, de a saját céljai érdekében képes felülemelkedni ezen a tényen. A küldetéseik meg majd egyszer csak jönnek, mihelyst eljutok odáig; bár az sajna nem mostanában lesz. De legalább érlelődik a történet. :)

Köszi, hogy itt is végigkommentelted. ;)

Üdv: D_D


Szabotálni Cupidót by Jenci

Korhatár: R [Kritikák - 1] starstarstarstarstar
Ismertető:

„Cupido egy cuki, pufi, kis angyalka, aki szerelmet hoz." Zeusz szakállára, hogy ez mekkora hazugság! Az a háromnevű istennyavalya nem más, mint egy rohadt szerelem gyáros! Hogy hullana ki minden tolla annak az anyakomplexusos nyálgépnek! Igaz, hogy nem vagyok Isten, de az Olimposz Isteneire esküszöm, hogy megállítom!   

 

Egy világ, ahol a szerelem istenségei nem jó ügyért cselekednek. Egy világ, ahol a szerelem nem más, csak egy üzleti tétel. Egy világ, ami segítségre szorul. És egy lány, aki meg is próbálkozik vele.


Kategória: Egyéb > Saját regény
Szereplők: saját szereplő(k)
Párosítás: Nincs
Figyelmeztetések: Erotikus tartalom, Gyilkosság, Szereplő halála
Jellemzők: Mítosz
Műfaj: Akció/Kaland, Általános, Dráma, Fantasy, Humor, Misztikus, Romantikus
Sorozat: Nincs
Kihívások:
Fejezetek: 3 | Befejezett: Nem | Szavak száma: 13713 | Megtekintés: 854

[Report This]
Feltöltve: 2017.12.15 | Frissítve: 2018.04.25

Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2017.12.16 Cím: Fejezet 1: Előszó

Hali!

Húha, érdekesen kezdődik a történet, nagyon jó kis előszó. Egyből beszippantja az embert, és kíváncsivá teszi a folytatásra. 


50% Pain by Michelle M

Korhatár: PG-13 [Kritikák - 2] starstarstarstarstar
Ismertető:

Egy kis one-shot arról, hogyan kedzte használni Edward az automail végtagjait. Az első pár lépés története...

A történetet a Fort Minor "Remember the name" c. száma ihlette.


Kategória: Anime > Fullmetal Alchemist
Szereplők: Alphonse Elric, Edward Elric, Pinako Rockbell, Winry Rockbell
Párosítás: Nincs
Figyelmeztetések: nincs
Jellemzők: One-Shot
Műfaj: Angst, Dráma, Sötét
Sorozat: Nincs
Kihívások:
Fejezetek: 1 | Befejezett: igen | Szavak száma: 1628 | Megtekintés: 150

[Report This]
Feltöltve: 2017.12.16 | Frissítve: 2017.12.16

Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2017.12.16 Cím: Fejezet 1: 50% Pain

Szia!

Hűha, ez egy nagyon fantasztikus történet volt. Teljesen átjött Ed bűntudata, hogy önmagát hibáztatta mindenért, ami történt. Pedig nem az ő hibája volt, hiszen ő nem ezt akarta. 

Szépen leírtad az automail-dolgot, és hogy Ednek mennyit is jelentenek ezek a művégtagok, amiket megtanult használni. Szívesen olvasnék még tőled FMA-ficeket, főleg, mert az FMA az egyik abszolút kedvencem minden változatban. Szerző válasza::

Szia!

Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet :) 

Van még ott, ahonnan ez is jött! Az FMA a legnagyobb kedvencem (olyannyira, hogy még egy transzmutációs kört is tetováltattam magamra nemrégiben XD), remélem a többi is tetszeni fog!


Brothers by Michelle M

Korhatár: nincs [Kritikák - 8] starstarstarstarstar
Ismertető:

A történet a movie után játszódik, az Elric fivérek a mi világunkat járják be. Eljutnak Budapestre, ahol is egy olyan személlyel találkoznak, akire a legkevésbé sem számítanak...


Kategória: Anime > Fullmetal Alchemist
Szereplők: Alphonse Elric, Edward Elric, Más szereplő(k)
Párosítás: Nincs
Figyelmeztetések: nincs
Jellemzők: Songfic
Műfaj: Általános, Angst, Dráma, Hurt/Comfort
Sorozat: Nincs
Kihívások:
Fejezetek: 8 | Befejezett: igen | Szavak száma: 8370 | Megtekintés: 2152

[Report This]
Feltöltve: 2017.12.16 | Frissítve: 2017.12.23

Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarhalf-star
Dátum: 2017.12.17 Cím: Fejezet 1: I. fejezet

Halihó!

Anno valahol már ráakadtam erre a fanficre, de sajnos nem volt befejezve. Pedig nagyon jó, nekem tetszik. Szép a fogalmazás, érdekesnek találom, hogy Ed és Al Budapesten barangolnak. Remélem, az akkori Budapest hangulatát sikerül beleírnod, hiszen sok minden másképp volt akkor, mint most. A filmet természetesen láttam, így nem volt sokkoló, hogy a testvérek mit is keresnek a mi világunkban. :)Szerző válasza::

Szia!

Igen, kb. 100 évvel ezelőtt fent volt AFS-en... Két részesre terveztem akkor, de a másodikat sosem fejeztem be, és sajnos nem is fogom, így csak az első, befejezett részt fogom csak feltölteni.

Örülök, hogy tetszett :)


Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2017.12.19 Cím: Fejezet 2: II. fejezet

Hali!


Szegény Ed, pedig most már tényleg nem hibás semmiért. Al maga döntött, hogy a bátyjával marad, hiszen csak ők vannak egymásnak. 


A fagyis eset aranyos volt, megmosolyogtam, még akkor is, ha amolyan keserédes pillanat volt. Mondjuk nem tudom, mit szólnának a huszadik század eleji budapestiek az automailhez. Szerző válasza::

:)


Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2017.12.19 Cím: Fejezet 3: III. fejezet

Hali!


Hú, ez nagyon jó fejezet volt! Szegény Ed, hiszen ebben a Trishában az anyukáját látta, aki ugye ugyanúgy Trisha volt. Kíváncsi vagyok, hogy mi történik majd a testvérekkel, mert úgy érzem, hogy most valami izgalmas következik, és Trisha nem véletlenül jelent meg. Nagyon jól átadtad Ednek az anyukája miatti fájdalmát. Én is úgy megöleltem volna szegénykémet! T_TSzerző válasza::

Köszönöm, örülök, hogy tetszett! :)


Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2017.12.19 Cím: Fejezet 4: IV. fejezet

Hali!


Remek fejezet volt, nagyon jól lett megírva. Örülök, hogy Ed végre boldog, nem szeretem, ha szomorú. Jó őt végre nevetni látni, és azt olvasni, hogy a súlyok legördültek a válláról. De miért érzem, hogy még nincs itt a vége?Szerző válasza::

Szia!

Örülök, hogy tetszett. Sajnos a boldogság (legalább is a saját tapasztalataim alapján) igen rövid ideig szokott csak tartani...


Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2017.12.19 Cím: Fejezet 5: V. fejezet

Hali!

Hű, ez nagyon érdekes fejezet volt. Kíváncsi vagyok, hogy fogja Ed kivitelezni a Trishával való találkozót. Alnak biztos fel fog tűnni valami, ő sem buta. Kíváncsivá tettél a folytatásra, szóval gyorsan hozd! *.*Szerző válasza::

Szia!

Köszönöm, igyekszem :)


Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2017.12.23 Cím: Fejezet 6: VI. fejezet

Hali!


Úgy tudtam, hogy Al rá fog jönni, pedig reménykedtem, hogy nem. Mondjuk megértem Edet, nem akart fájdalmat okozoni az öccsének. De pont ezzel okozta neki a legnagyobb fájdalmat, hogy nem szólt. De Ed sem hibáztathatja mindenért saját magát, pedig folyton ezt teszi, mióta vissza akarták hozni Trishát annyi évvel ezelőtt.


Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2017.12.23 Cím: Fejezet 7: VII. fejezet

Hali!


Ez annyira szomorú volt. Teljesen átjön Al dühe, majd a kétségbeesése, az öröme, valamint Ed fájdalma és önmaracangolása. Pedig nem az ő hibája volt az egész, hiszen nem ő kérte Alt, hogy maradjon vele, nem ő akarta ezt az egészet. Hiszen ő is pont úgy szenvedett, mint az öccse, de gondolom bátyként minden felelősséget vállalni akar. Szerző válasza::

Szia!

Köszönöm a kritikát, örülök, hogy tetszett :)


Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2017.12.23 Cím: Fejezet 8: VIII. fejezet

Hali!


Remek történet volt, kár, hogy vége. Amúgy 1925-ben még nagyon messze volt a második világháború, hiszen az elsőnek is csak hét éve lett vége. Szóval kissé előre szaladtál.Szívesen olvastam volna még a ficedet, mert egy igazi hullámvasút volt érzelmileg. Örülök, hogy Ed és Al találkoztak Trishával, hogy egy kis ideig ismét volt anyukájuk, még ha ez a Trisha nem is az a Trisha volt. 


Remélem, még olvashatok tőled hasonlóak jókat, mert remek történetetek írsz. :) Szerző válasza::

Szia!

Júj, örülök, hogy örömet szerezhettem. Igazság szerint ezt a ficet kb. 10 éve írtam, most csak feltöltés előtt átolvastam, hogy ne legyen benne helyesírási hiba. Akkor régen volt folytatása, de azt soha nem fejeztem be, így nem fogom ide felrakni.

Remélem, hogy a többi írásom is tetszeni fog :)


Fullmetal Shitennou by Draconus_Diablo

Korhatár: R [Kritikák - 1] Funkció starstarstarstarstar
Ismertető:

Slash. EdxEnvy Fullmetal Alchemist – Sailor Moon crossover, főszerepben Eddel, Envyvel meg a Shitennouval. Nyilván. Párosok: Kunzite&Zoisite, Nephrite&Jadeite, Edward&Envy.
Amikor Dante először megnyitja a kaput, Edwarddal együtt véletlenül Envy is átkerül a túloldalra – és még véletlenebbül mindketten Tokió határában kötnek ki. (A 2003-as FMA 49. részének végéig történteket veszi figyelembe – nagyjából.)
Jadeite-ra egy újabb kudarc esetén az Örök Álom vár (a Sailor Moon anime tizenkettedik része után járunk) a fiúk pedig tervet kovácsolnak, hogy ezt elkerüljék. Kapóra jön számukra a mélynövésű, szöszi alkimista és az alakváltó homonculus váratlan felbukkanása…

Ed és Envy nálam nem testvérek, nem írok incestet.

Szemszögek: Edward, Envy és Zoisite E/3

Az animék ismerete nem előfeltétele az olvasásnak és a történet megértésének; idővel minden részlet és információ a helyére, illetve megmagyarázásra kerül.

A jogok teljes mértékben Takeucsi Naoko-t és Arakava Hiromu-t illetik, én csak kölcsönvettem a történetből néhány szereplőt és elemet a saját, de legfőképpen mások szórakoztatására.

Jó szórakozást! ;)


Kategória: Anime, Anime > Sailor Moon, Anime > Fullmetal Alchemist
Szereplők: Alphonse Elric, Beryl királynő, Chiba Mamoru / Bourdu, Dante, Edward Elric, Envy/Irigy, Hino Rei (Raya Hiro) / Sailor Mars, Jadeite, Kunzite, Mizuno Ami (Molly) / Sailor Mercury, Nephrite, Roy Mustang, Tsukino Usagi (Bunny) / Sailor Moon, Wrath/Harag (FMA), Zoisite
Párosítás: Edward x Envy/Irigy (Slash), Kunzite x Zoisite (Slash)
Figyelmeztetések: Durva nyelvezet, Erotikus tartalom, Felkavaró tartalom, Gyilkosság, Kínzás, Slash / Boys Love
Jellemzők: AU, Crossover
Műfaj: Akció/Kaland, Dráma, Fantasy, Humor, Hurt/Comfort, Misztikus, Romantikus, Sötét
Sorozat: Nincs
Kihívások:
Fejezetek: 10 | Befejezett: Nem | Szavak száma: 24768 | Megtekintés: 2896

[Report This]
Feltöltve: 2017.12.16 | Frissítve: 2018.06.15

Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2017.12.17 Cím: Fejezet 1: Nini! Egy dísznövény meg egy mini...

Halihó!

Örülök, hogy is ide is felkerül az én abszolút kedvenc FMA-SM crossoverem. Jó, igazából másik fanficet ilyen párosítással még nem olvastam. Élvezet újraolvasni akár sokadszorra is, mert imádom a stílusod. *.*Szerző válasza::

Szia! ;)

Igen, szép lassan feltöltöm majd az összes meglévő fejezetet. Én sem találkoztam még ilyen párosítással, bár a fanfic neten van fönt pár angol fic, de egyikben sem a Shitennout mixelik az apró termetű alkimistával és kedvenc homonculusunkkal. Sajna. És nagyon örülök, hogy imádod a stílusom. ;)

Köszi a véleményt! ;) Üdv: D_D


Fullmetal Alchemist - Legacy by Michelle M

Korhatár: R [Kritikák - 19] starstarstarstarstar
Ismertető:

Edward és Alphonse Elric visszatérnek a Kapun túlról, hogy ott folytathassák régi életüket, ahol abbahagyták. Első ránézésre Amestris békés, virágzó ország lett, de a háttérben sötét erők munkálkodnak. A két alkimista életébe két nővér lép be, akiknek fájdalmas múltjában talán a megoldások rejtőznek. 

A történet az FMA COS után kezdődik öt évvel.

 

 


Kategória: Anime > Fullmetal Alchemist
Szereplők: Alex Louis Amstrong, Alphonse Elric, Edward Elric, Heymans Breda, Jean Havoc, Kain Fuery, Maria Ross, Más szereplő(k), Pinako Rockbell, Riza Hawkeye, Roy Mustang, saját szereplő(k), Winry Rockbell
Párosítás: Nincs
Figyelmeztetések: Durva nyelvezet, Spoiler
Jellemzők: nincs
Műfaj: Akció/Kaland, Angst, Dráma, Humor, Romantikus
Sorozat: Nincs
Kihívások:
Fejezetek: 19 | Befejezett: Nem | Szavak száma: 34387 | Megtekintés: 4657

[Report This]
Feltöltve: 2017.12.17 | Frissítve: 2018.08.08

Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2018.03.04 Cím: Fejezet 11: Audition

Halihó!


Hú, remek fejezet lett, bár nem lett túl mozgalmas. És nyugi, tudom milyen az, amikor nincs ideje az embernek írni. Türelmesen tudok várni. Azért kíváncsi vagyok erre a bálra, bár érthető, hogy Ed nem rajong túlságosan az ilyesmiért. Tuti ő meg Grace-szel, Al meg Alice-szel. Muris lenne. Szerző válasza::

Szia!

Hát igen, a cselekmény szempontjából valóban nem volt az, de majd később fontos lesz :)

Túl vagyok (talán) a nyűgös dolgaimon, remélhetőleg a jövőben több szabadidőm lesz...

Köszönöm a kritikád! :)


Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2017.12.18 Cím: Fejezet 1: Ice queen

Hali!

Ez fantasztikusan indul! Imádom az FMA-t, és a te ficed nagyon jó! Remekül átjön az anime hangulata, Ed és Al viselkedése, meg úgy az összes karakter. Érdekes úgy olvasni, hogy Al és Ed már felnőttek, Ed a huszas éveiben jár és még mindig néha gyerekként viselkedik. 

Grace Winter karaktere is érdekes, és szerintem több van benne, mint elsőre tűnik. Kíváncsi leszek, mit hozol ki a történetből, mert így elsőre igen ígéretes. Annak meg módfelett örülök, hogy Winryt nem Eddel hoztad össze. 

Nagyon várom a folytatást, tűkön ülök érte! Ez az egyik legjobb FMA-fic, amit eddig olvastam magyarul, pedig olvastam jó párat már. *.*Szerző válasza::

Szia!

Nagyon örülök, hogy tetszett :) Remélem, később sem okozok csalódást...


Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2018.01.30 Cím: Fejezet 8: Spy

Halihó!

Ismét izgalmas fejezet volt, kíváncsi vagyok, ki akart bejutni a házba. Grace és Ed között kezd engedni a hűvös viszony, bár szemmel láthatóan szinte örömmel piszkálják egymást. Al és Alice meg nagyon édesek együtt. Simán shippelem őket. :)

Grace végre megnyílt Ednek, ami nagy lépés lehetett tőle. Kíváncsi vagyok, hová ment. Ed meg alapvetően nagyon jószívűl, de igazi zseniként kissé öntelt és előbb jár a szája, mint hogy gondolkodna. Utólag persze azért mindig átértékeli a dolgokat. A kis csapat meg szép lassan kezd összeszokni. Már nagyon várom, mire bukkannak. *.*Szerző válasza::

Szia!

Örülök, hogy tetszett :) Szép lassan alakulnak majd a dolgok ;)

Köszönöm szépen a kritikád!


Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2017.12.19 Cím: Fejezet 2: Top secret

Halihó!

Remek fejezet lett, kíváncsi vagyok, mi lehet Grace múltjában, amiért lefokozták és ilyen elutasító mindenkivel szemben. Az Operás jelenetet imádtam, Ed és Grace mint két gyerek. Amúgy az Operát én sem szeretem annyira, de nem is utálom. 

Ed megjegyzése a végén nagyon Edes volt, bár tényleg visszafoghatta volna magát. De hát ő mindig mindent tudni akar. Élvezem a történeted, és kíváncsi vagyok, milyen lesz Idris és pontosan miért is mennek oda Edék. Tuti nem csak egy kellemes túrára. 

A homonculusok kissé hiányoznak azért, úgy értem, nekem nélkülük valahogy nem kerek a történet, de sajnos mind halottak. Főleg Envy hiányzik, de nem rovom fel, amiért nincs jelen a történetben, hiszen ő sajnos elhalálozott a mi világunkban. *szipp szipp* T_T

Várom a folytatást, bármikor jön is! Addig ajánlom a saját történeteimet is, hátha tetszeni fognak. :)Szerző válasza::

Szia! 

Majd mindent a maga idejében... [Az operás jelenet saját elvetemültségen alapult, évekig volt - nem öszentámból! - operabérletem... T_T]

Sajnos homonculusra itt nem sok esély lesz... de jönnek majd helyettük mások :)

A Once-os történetedet elolvastam, csak út közben mobilról, és most átmegyek, mert nagyon tetszett! ^.^


Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2017.12.23 Cím: Fejezet 3: When I saw you

Halihó!


Húha, érdekes egy fejezet volt, főleg azzal a fehérhajú nővel. Tuti, hogy köze van Grace-hez, és ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy rokonok. Mondjuk nővérek, és ő az oka Grace viselkedésének. Kíváncsi vagyok Grace múltjára, hogy mi is történt, milyen akciókban vett részt, ami miatt titkosították az aktáját. 


Al és Roy megjegyzése meg olyan tipikus arról, hogy Edet egy nő érdekli. Mondjuk ideje lenne már, mert Ed is a huszas éveiben járhat a történeted szerint. És hát Winry meg férjhez ment. Bár igazság szerint Winryt sosem csíptem valami nagyon, nem is hiányzik ő ide. 


Jól bonyolítod a történeted, tetszik és várom, hogy merrefelé haladnak a dolgok. Alig várom a folytatást, már most tűkön ülök érte! *.*Szerző válasza::

Szia!

Hát, a következő fejezetben már ki fog derülni... :D

Örülök, hogy tetszett/tetszik! Köszönöm a kritikát!


Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2018.02.15 Cím: Fejezet 10: Equalists

Hali!


Úgy érzem, Mordrake nem egészen az, akinek kiadja magát. Mintha egy Dante 2.0 lenne, aki pont úgy megvezeti az embereket, ahogy a nő tette Envyékkel anno a kő miatt. Szerintem tutira alkimista, és a saját céljaira akarja felhasználni az Egyenlőségieket. Még azt is megkockáztatnám, hogy a Bölcsek kövét keresi, és a Kapuról is tud. De ez csak megérzés, lehet, hogy tévedek. Mindenesetre gyanús a Kapu emlegetése, szerintem ez csak álca. Tutira világuralmi tervei vannak.


Ed és Grace meg milyen jól kijönnek egymással, főleg, amikor nem piszkálják egymást. Mellesleg Ednek volt elég baja azután, hogy visszatértek, a politika meg valszeg sosem érdekelte igazán. 


Kíváncsi vagyok, mit hozol ki a történetből, mert nagyon izgulok. Remélem, minél előbb olvashatom a folytatást. Mellesleg kár, hogy ilyen kicsi az olvasottsága a ficednek és senki más nem ír rá kritikát. Megérdemelnéd. :)Szerző válasza::

Szia!

Hát, a teljes végkifejlet még nekem is csak körvonalaiban van meg, szóval én is várom, mi lesz ebből XD

Igyekszem az írással, de sajnos eléggé összejöttek itthon a dolgok, lakásfelújítás/munkaváltás... Kb. egy percem sincs, hogy géphez üljek :( Minden esetre igyekszem!

Köszönöm szépen a kritikád, örülök, hogy tetszett! :)


Kritikus: Andro Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2017.12.26 Cím: Fejezet 4: Attack

Halihó!


Nagyon mozgalmas fejezet volt, rettentően izgultam a szereplőkért. Kíváncsi vagyok, ki lehet ez a férfi, mert hogy alkimista, az tuti. És ki Alice? Talán Grace húga? És ezek szerint Ed Grace-t látta a fürdőben, akinek több arca van. Mégsem az az érzelemmentes nő, akinek tűnik. Most sok kérdés kering a fejemben a fejezet után, de bízom benne, hogy mindre választ fogok kapni.


Amúgy az Alice néven elmosolyodtam, mert a Lány a Kapun túlról ficemben így hívják a saját karakteremet. :)


Várom a folytatást, és csak hogy tudd, nagyon fel tudod tüzelni az olvasóidat. Ezt az olvasódat legalábbis egész biztosan. *.*Szerző válasza::

Szia!

Köszönöm szépen a kritikát! Örülök, hogy tetszett! Remélem, a következő fejezet is fog... :)