Szerzői név: SeraWinterra [Kapcsolat]
Valódi név:
Tagsági szint: Adminisztrátor
Regisztrált: 2017.12.15
Weboldal:
Beta-reader:


24 éves, közvetlen és lojális ember vagyok, aki rajong a macskafélékért és a farkasokért. Kedvenc időtöltésem az olvasás, animézés és a sorozatozás, ezeket igyekszem minél gyakrabban űzni. Stílusokat, kategóriákat tekintve nem vagyok finnyás, nagyjából bármi jöhet, szinte minden érdekel, valamint elég magas az ingerküszöböm és viszonylag jól tolerálok mindent, ami nem tartozik a homofóbiához vagy a rasszizmushoz. (De ezeket ugyan ki szereti?)


Igyekszem nyitottan állni a világhoz, úgyhogy bármivel meg lehet keresni, nem fogok fejeket letépni érte. 


Ha kérdés, óhaj-sóhaj van, írj nyugodtan. =)
Kritikák by SeraWinterra

Pillangó by Andro

Korhatár: nincs [Kritikák - 2] starstarstarstarstar
Ismertető:

Fullmetal Alchemist novellám. Greed a pici Envyre vigyáz, aki valami nagyon szépet pillant meg a kertben. Eljátszottam a gondolattal egy kép alapján, hogy mi lett volna, ha Envy is lett volna gyerek homonculus korában. És ez a cukiság sült ki belőle. XD

 

Greed pici Envyvel


Kategória: Anime, Anime > Fullmetal Alchemist
Szereplők: Envy/Irigy, Greed/Kapzsi (FMA)
Párosítás: Nincs
Figyelmeztetések: nincs, OOC karakter(ek)
Jellemzők: Egyperces, Novella, One-Shot
Műfaj: Általános, Fluff, Humor
Sorozat: Nincs
Kihívások:
Fejezetek: 1 | Befejezett: igen | Szavak száma: 703 | Megtekintés: 143

[Report This]
Feltöltve: 2017.12.15 | Frissítve: 2017.12.15

Kritikus: SeraWinterra Aláírva
Dátum: 2017.12.17 Cím: Fejezet 1: Pillangó

Szia Andro!

Köszönöm, hogy feltöltötted ezt a novellát, igazán megmelengette a szívemet. Általában félni szoktam az ilyen rövid írásoktól, mert tartok tőle, hogy amolyan se eleje, se vége jelenetet kapok valamiből, amiből többet is ki lehetett volna hozni, de nagyon örülök, hogy itt nem ez volt a helyzet.
Tetszett, ahogy az elején pár mondatban felvázoltad a helyzetet és megteremtetted az alaphangulatot, aminek hála pillanatok alatt magam előtt tudtam látni az olvasottakat. Egy gyönyörű, kedves, meleg pillanatot kaptam az életükből, és ezt nagyon becsülöm, mert ritka az ilyesmi. Envy nagyon imádnivaló volt, mindig kedveltem a karakterét, noha én csak a Brotherhood alapján tudok nyilatkozni. Ez persze nem tántorít el attól, hogy olyasmit is olvassak, ami a 2003-as animét veszi alapul, mert ahhoz azért vettem a fáradságot, hogy utána olvassak, abban hogyan történtek a dolgok, úgyhogy valószínűleg még visszatérek hozzád, mert nagyon tetszik a stílusod. =)

Még egyszer köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a novellát, őszintén örülök, hogy olvashattam! 

Sera Szerző válasza::

Szia Sera!

 

Köszönöm szépen a kritikát, és örülök, hogy tetszett a fejezet. Mindig öröm számomra új olvasót köszönteni az én kis szerény körömben. Ami tényleg szerény, mert Merengőn is vagy három olvasóm van, de nem baj. :)

Én mindig igyekszem a rövid írásaimat is teljes egésszé formálni, bár ritkán írok most már novellát, inkább a hosszabb történetek jellemzőek rám is. Ez a történet olyan "Mi lett volna, ha..." novella lett. Egyébként egy kép alapján írtam, amin Greed a karjában tartja a pici Envyt, aki egy pillangó után nyúl. Envy amúgy a mangában és az animékben sem volt soha gyerek, de ettől függetlenül jó eljátszani a gondolattal, hogy neki is volt gyerekkora. Ajánlom a 2003-mas animét annak ellenére, hogy a felétől nagyon más, mint a Brotherhood és a manga. De nekem az a szívem csücske, lévén 2005-ben azt láttam először. A Brotherhoodot csak idén néztem meg. De mindkét feldolgozás fantasztikus a maga nemében. 

Lesznek még más novelláim is, valamint ajánlom "A szőke alkimista és az irigy homonculus" történetem is. Ed és Envy párosítás, de nem slash, hanem inkább amolyan pre-slash. Bár nagyon még az sem, csak párosítást kellett írnom. :)