Szerzői név: Ari [Kapcsolat]
Valódi név:
Tagsági szint: Tag
Regisztrált: 2017.12.15
Weboldal: http://todaywiggin.gportal.hu/
Beta-reader:

Nagy sci-fi rajongó vagyok, az animés világba pár éve csöppentem csak bele, de igencsak megragadott. Lelkesen írok fanfictionöket sokféle témában, jelenleg eléggé beszippantott a szamurájkori japán világa, hogy írjak néhány történelmi témájú ficet az Edo-Meiji korban, tehát alkotok Hakuouki témában, illetve a Mononoke c. animéhez kapcsolódva.


Ezen kívül animék közül nagy kedvenceim még az Attack on Titan, a Death Note, a Death Parade és a Naruto. Animéken kívüli fandomok közül a Star Wars-Star Trek-Stargate triumvirátus büszke rajongójának vallom magam, regények közül pedig imádom a Végjáték szériát, a Dűnét, illetve az orosz sci-fi irodalmat. Videójátékok világában nincs nagy tapasztalatom, de a Myst sorozat nagyon kedves a szívemnek.


Írok saját történeteket is, de azokat más felületeken, más néven osztom meg, így ide csak fanfictionöket töltök fel. Az írásaim kevéssé humorosak, inkább a drámát, a mély érzéseket részesítem előnyben, így a fanfictionjeim is általában komorabb hangulatúak. Nagyon hálás vagyok a kritikákért, és értékelem a negatív, építő kritikát, nem sértődöm meg rajta, így nagyon köszönöm mindenkinek, aki elolvassa a munkáimat, és ír hozzájuk egy részletesebb véleményt, mert hatalmas segítség!


Kritikák by Ari

A hét szirom legendája by Sayaa badrick

Korhatár: PG-13 [Kritikák - 1]
Ismertető:

Egy éve már, hogy a világot elfoglalták a démonok. Egy éve, hogy a szörnyek káoszban tartják a Földet. Egy éve, hogy a civilizáció megdőlt. Az emberek kisebb nagyobb csoportokban portyáznak, csak kevesen élik túl az egyedüllétet. Jaylin és Jane egy fiatal testvérpár, kik a szüleikkel egy túlélő táborba tartanak, mikor megtámadják őket. Egy mítikus lényekből és emberekből álló csapat azonban megmentik őket. A két lány csatlakozik hozzájuk és úgy döntenek segítenek nekik kideríteni, ki áll a támadó démonok élén. Egy ősrégi könyv megtalálásával esélyük nyílik legyőzni a gonoszt. A kérdés csupán az... A sors az ő oldalukon áll, vagy az idő végleg legyőzi a jót?


Kategória: Egyéb, Egyéb > Saját regény
Szereplők: Nincs
Párosítás: Nincs
Figyelmeztetések: nincs
Jellemzők: Nincs
Műfaj: Disztópia, Fantasy, Misztikus, Romantikus
Sorozat: Nincs
Kihívások:
Fejezetek: 2 | Befejezett: Nem | Szavak száma: 1810 | Megtekintés: 548

[Report This]
Feltöltve: 2017.12.16 | Frissítve: 2017.12.31

Kritikus: Ari Aláírva
Dátum: 2017.12.16 Cím: Fejezet 1: Prológus

Az alaphelyzetből ítélve olyan igazi mesés fantasynak tűnik, kíváncsian várom, mi lesz belőle :)Szerző válasza::

Hát, nem egészen mesés, de fantasynak fantasy :) 
Ha el nem felejtem, minden hétvégén jönni fog a friss. ^^


50% Pain by Michelle M

Korhatár: PG-13 [Kritikák - 2] starstarstarstarstar
Ismertető:

Egy kis one-shot arról, hogyan kedzte használni Edward az automail végtagjait. Az első pár lépés története...

A történetet a Fort Minor "Remember the name" c. száma ihlette.


Kategória: Anime > Fullmetal Alchemist
Szereplők: Alphonse Elric, Edward Elric, Pinako Rockbell, Winry Rockbell
Párosítás: Nincs
Figyelmeztetések: nincs
Jellemzők: One-Shot
Műfaj: Angst, Dráma, Sötét
Sorozat: Nincs
Kihívások:
Fejezetek: 1 | Befejezett: igen | Szavak száma: 1628 | Megtekintés: 150

[Report This]
Feltöltve: 2017.12.16 | Frissítve: 2017.12.16

Kritikus: Ari Aláírva
Dátum: 2017.12.16 Cím: Fejezet 1: 50% Pain

Huh... sajnos még csak várólistán ül a Fullmetal Alchemist anime (az első sorozatból láttam valamikor pár részt, aztán valamiért megálltam, és azóta szeretném folytatni), de elolvastam a fic leírását, és valahogy éreztem, hogy ez engem meg fog ragadni, úgyhogy akár az anime ismerete nélkül is adhatok neki egy esélyt. És igazam volt.

Nagyon szépen ragadtad meg az érzéseket, a gondolatokat, át lehetett érezni a főszereplő küzdelmét, majd a döntései mögött álló motivációkat is. Egyre előrébb csúszik a várólistámon az FMA...Szerző válasza::

Köszönöm szépen és remélem, hogy mihamarabb eljutsz az animeig, mert zseniális minden változata és része :)


Az élet újra szép by Tatyana

Korhatár: PG-13 [Kritikák - 2]
Ismertető:

Egy lány, aki semmire sem vágyott, csak arra, hogy végre elfogadják, hogy elismerjék végre az erejét, s a létezését, aki bármire képes volt azért, hogy az álmai valóra váljanak.

Egy fiú, aki sosem értékelt semmit, nem vette észre, hogy új családra lelt a barátai körében. Neki bárminél fontosabb volt a bosszú, mely elvakította, s emiatt mindenkit elveszített. 

Egy testvér, aki mindenét feláldozta szeretett öccséért, még a saját boldogságát is, éveken keresztül mindezt eredménytelenül.

Egy barát, aki csak azt szerette volna, hogy a számára fontos emberek végre megtalálják a boldogságot, hogy mind újra együtt legyenek.

Szeretet, szerelem, barátság, bosszú, csalódás, fájdalom, nehézségek, akadályok... Egyetlen cél lebeg mindnyájuk szeme előtt: a boldog és teljes élet. 

Vajon lehetséges lesz? Sikerült beteljesíteniük a vágyaikat, elérni az álmaikat? S ha igen, milyen áron?


Kategória: Anime > Naruto
Szereplők: Akatsuki, Haruno Sakura, Hatake Kakashi, Hoshigaki Kisame, Hyuuga Hinata, Hyuuga Neji, Iwa no Deidara, Konan, Nara Shikamaru, Orochimaru, Pein, Rock Lee, Sai, saját szereplő(k), Senju Tsunade, Subaku no Gaara, Subaku no Kankuro, Subaku no Temari, Uchiha Itachi, Uchiha Madara, Uchiha Sarada, Uchiha Sasuke, Uzumaki Boruto, Uzumaki Karin, Uzumaki Naruto, Yamanaka Ino
Párosítás: Nincs
Figyelmeztetések: OOC karakter(ek), Spoiler
Jellemzők: OOC
Műfaj: Akció/Kaland, Általános, Dráma, Humor, Romantikus, Sötét
Sorozat: Nincs
Kihívások:
Fejezetek: 8 | Befejezett: Nem | Szavak száma: 18311 | Megtekintés: 1938

[Report This]
Feltöltve: 2017.12.19 | Frissítve: 2018.05.22

Kritikus: Ari Aláírva
Dátum: 2017.12.27 Cím: Fejezet 2: 2. Fejezet

Szia! Láttam már más felületen is ezt a sztorit, és már akkor is szemeztem vele, így nem volt kérdés, hogy ha ide is kikerül, elkezdem. Alapvetően a Sakura-Itachi páros számomra rémesen fura, nem igazán tudom megmondani, miért, de úgy döntöttem, adok neki egy esélyt, és nem fogom csak a párosítás miatt kihagyni.

Először is, szeretem a gondolatot, hogy Sakura nagyon erős. Először is azért, mert az. Fanfiction írók annyira gyakran ábrázolják gyenge nőként, pedig nagyon határozott nővé vált, aki abszolút korrekt példakép, és túljutott azon, hogy Sasuke-kun így, Sasuke-kun úgy, ezért nagyon tetszik, hogy ezt kihangsúlyozod. Az talán egy kicsit erős, hogy még Madara is szeretné a maga ooldalán tudni, de ha jól indoklod, miért van szüksége egy kiemelkedő szanitécre, akkor ez is teljesen helyén lehet. 

Itachiból még nem láttunk sokat, így rá kíváncsi leszek, mert elég bonyolult karakter, ráadásul nem is láttuk nagyon romantikus szerepkörben, csak a fillerekben volt egy alakulófélben lévő szerelmi szála, tehát ott teljesen rád lesz bízva minden. Első sorban az foglalkoztat, hogy viszonyul majd az öccséhez, mert számomra az egyik legszebb kapcsolat az övék a sorozatban. Érdekel az is, belefoglalod-e a történetbe a tuberkolózisát, mert az meg a Sakurával való szerelmi szálnak lehet egy nagyon drámai vonulata.

És végül, de nem utolsósorban Sasukéék, akik esetén egy kicsit felszínesnek érzem a történetet. Tudom, ott van a figyelmeztetések között az OOC, de ennek ellenére onnantól, hogy egyes jeleneteket E/1-ben írsz Sasukével, egy kicsit zavaró, hogy ennyire szemétnek ábrázolod. Persze, a sorozatban is volt, hogy az őrület határára sodródott, de megvolt mögötte egy nagyon összetett gondolat és érzésvilág, egy állandó vívódás. Itt ezt elindítod, felveted, hogy eszébe jut a csapata, hogy elmerül a gondolataiban, de nem viszed végig a gondolatmenetet, hanem lecsapod egy olyan mozzanattal, ami egyszerűen egy utolsó rohadékká teszi a karaktert, és ezért nagy kár, mert lehetne belőle sokkal többet kihozni. E/3-ben még működne, hiszen akkor nem látjuk a motivációkat, az elme borultságának szintjét esetében, csak a cselekedeteket, amik bőven voltak hasonló szinten gusztustalanok a sorozatban is, de E/1-ben ez kicsit kevés.

Suigetsu és Karin dinamikája megint tetszett, jól felidézted a sorozat mozzanatait vele, és igazából Tsunadéből és Kakashiból nem sokat láttunk de addig ők is teljesen rendben vannak: Kakashi megjegyzésén, hogy azért nem bízza Narutora a dolgot, mert "szétverné a képét Sasuke miatt" el is mosolyodtam, egy kis mondat volt, de nagyon jól lefestette a csapat belső kapcsolatrendszerét is. Apró kritika még a végére, hogy egy picit több leírást el tudnék viselni, jobban át tudnám érezni hol vannak épp a karakterek, hogy gondolnak a környezetre, egymásra...

Összességében ha írod tovább, olvasni fogom, de még elég sok a hiányérzetem. Kíváncsi vagyok, mit fogsz kihozni belőle a továbbiakban, és nagyon remélem, nem vetted sértésnek a kritikámat, csak segíteni akartam :)Szerző válasza::

Hűha... hát nagyon megleptél. Hirtelen nem is tudom, mit mondhatnék. Örülök, hogy tetszik és akad olvasóm. 

Az igazság az, hogy szándékosan ilyen "szétesett" az eleje. Úgy másnál, mint Sasukénél is a viselkedésével kapcsolatban. Szépen lassan akarom felépíteni a karakterét, ami a történethez illik. Idővel minden részletesebb lesz, s összetettebb. Így gondoltam el, s próbáltam/próbálom megvalósítani. Igyekezni fogok, s remélem nem okozok majd csalódást. :)


Csak még egy esélyt kérek! by Andro

Korhatár: nincs [Kritikák - 2] starstarstarstarstar
Ismertető:

Once Upon a Time fandomú novella Rumplestiltskin és Belle, alias Rumbelle párosítással.

 

A történet a hatodik évadot veszi alapul egy kis csavarral. Mi történt volna, ha Rumplestiltskinnek és Belle-nek lánya születik? Vajon Belle képes megbocsátani a férjének?


Kategória: Sorozat, Sorozat > Once upon a Time
Szereplők: Lacey / Belle, Mr. Gold / Rumpelstiltskin
Párosítás: Rumpelstiltskin x Belle
Figyelmeztetések: nincs
Jellemzők: Novella, One-Shot
Műfaj: Angst, Dráma, Fluff, Romantikus
Sorozat: Nincs
Kihívások:
Fejezetek: 1 | Befejezett: igen | Szavak száma: 1582 | Megtekintés: 148

[Report This]
Feltöltve: 2017.12.21 | Frissítve: 2017.12.21

Kritikus: Ari Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2017.12.23 Cím: Fejezet 1: Csak még egy esélyt kérek!

Nagyon bájos, nagyon aranyos, nagyon szívmelengető. A Rumbelle írásaidat általában nagyon szoktam szeretni, valahogy meg tudod ragadni a legszerethetőbb aspektusát ennek a párosnak, jól esik olvasni róluk.Szerző válasza::

Szia Ari!

Köszönöm szépen a kritikát, és örülök, hogy tetszett a kis novellám. Én is szeretem a Rumbelle párost, és próbáltam valami kis fluffot írni velük. Oké, nem új novella, de ez van. Még van ott ám, ahonnan ez jött. :)


Különleges Karácsony by Andro

Korhatár: nincs [Kritikák - 2] starstarstarstarhalf-star
Ismertető:

Storybrooke-ba is megérkezett a karácsony, amely nem nagyon tetszik Mr. Goldnak. Ám Belle ekkor felelevenít egy régi karácsony estét, amelyet még a Sötét Kastélyban töltöttek együtt. De mi is történt pontosan?

 

A történet valahol a második évadban játszódik a Nagy Átok megtörése után. Ezzel a kis novellával Kívánok Mindenkinek Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket! :)


Kategória: Sorozat, Sorozat > Once upon a Time
Szereplők: Lacey / Belle, Mr. Gold / Rumpelstiltskin
Párosítás: Rumpelstiltskin x Belle
Figyelmeztetések: nincs
Jellemzők: Novella, One-Shot
Műfaj: Általános, Fantasy, Fluff, Humor, Romantikus
Sorozat: Nincs
Kihívások:
Fejezetek: 1 | Befejezett: igen | Szavak száma: 3343 | Megtekintés: 139

[Report This]
Feltöltve: 2017.12.24 | Frissítve: 2017.12.24

Kritikus: Ari Aláírva starstarstarstarstar
Dátum: 2017.12.24 Cím: Fejezet 1: Különleges karácsony

Ez nagyon aranyos volt. Olyan kis igazi karácsonyi történet, és abszolút karakterhű, simán el tudom képzelni, hogy Rumple tényleg nem szívesen tartott bármilyen ünnepet, miután Baelfire eltűnt az életéből. Viszont jó látni, hogy Belle még ilyenkor is képes egy kicsit megváltoztatni a szemléletét :)Szerző válasza::

Szia Ari!

Köszönöm szépen a kritikát, és örülök, hogy tetszett a kis novellám. Igen, Belle mindenre képes, hogy örömet okozzon Rumple-nek, aki nem igazán kedveli a karácsonyt, me az azzal járól felhajtást. De Belle kedvéért még ő is tett engedményeket. Mivel más karácsonyi írásom nem volt - vagyis de, csak azt az előzmények nélkül nem lehetett volna megérteni -, így ez került ma fel. Örülök, hogy sikerült egy kis fluffos karácsonyi hangulatot csempészni ezzel az oldalra. :)


A harc után by Whaler

Korhatár: PG-13 [Kritikák - 1]
Ismertető:

A Crait csata után a lázadók elmenekültek az Első Rend elől, meghúzzák magukat, hogy rendezhessék a soraikat.

Poe Dameron sok mindenen keresztülment, rengeteg embert veszített, önmagával szembesült. Ez egy kis szösszenet, az ő szemszögéből a harcról, az egész helyzetről és Finnről.

Sötétebb tónusú, de semmi komoly.

Ja igen, Poe x Finn.


Kategória: Film/Könyv > Star Wars
Szereplők: Finn, Poe Dameron
Párosítás: Nincs
Figyelmeztetések: Pre-slash
Jellemzők: OOC
Műfaj: Általános
Sorozat: Nincs
Kihívások:
Fejezetek: 1 | Befejezett: igen | Szavak száma: 3871 | Megtekintés: 175

[Report This]
Feltöltve: 2018.01.02 | Frissítve: 2018.01.02

Kritikus: Ari Aláírva
Dátum: 2018.01.02 Cím: Fejezet 1: A harc után

Hűha. Alapvetően nem shippelem nagyon a párost (noha a Rose-Finnt erőltetettnek éreztem, szóval inkább Poe-Finn akkor már :D), de hiány van SW ficekből az oldalon, így muszáj volt elolvasni. És hűha. Nagyon szépen van megírva, Poe karakterét annyira emberien ábrázolod, hogy teljesen megérthetővé, és nagyon méllyé válik az olvasó szemében (komolyan ezután a filmben is kicsit más szemmel nézek rá), és Finn sem annyira OOC, hogy tényleg zavaró legyen. Remek írás, így tovább!Szerző válasza::

Köszi, hogy elolvastad, örülök, hogy tetszett. A furcs az, hogy alapvetően én sem shippelem őket (Finn nem érdemli meg, de ez itt most tökéletesen mellékes). Viszont Poet nagyon szeretem,, és lagalább nincs egyedül.

Finn meg... Finn. Na nem ebben a történetben, mert itt aztán ha a nevét nem ïrom le, senki rá nem jön. Meg nem tudom, simán lehetne kicsit traumásabb rohamksztagos múlttal, de perzse ez nem az a film. Mindegy. Ez nem róla szólt. OOC sajnos, de ha nem idegelt a végtelenségig, akkor megteszi egynek.

Nagyon kicsi a betű, és hajnali kettő elmúlt, minden elgépelést gátlástalanul ráfogom erre a kettőre.

Na csak a lényeg. Köszi, hogy elolvastad, és köszi, hogy írtál.